Przedsiębiorstwo WITPOL Sp. z o. o. powstało w 1974 roku jako firma rodzinna, która zajmowała się zarówno produkcją, jak i sprzedażą produktów spożywczych. Od samego początku założyciele ponosili nakłady na inwestycje, gdyż w tym zakresie widzieli możliwości rozwoju działalności.
W celu poszerzenia gamy produktowej oraz wprowadzania innowacyjnych produktów, w firmie założony został specjalny dział badawczo – rozwojowy, mający na celu opracowywanie m.in. nowych technologii wytwarzania towarów.  Rok 2013 był momentem przełomowym dla firmy WITPOL Sp. z o. o. Wprowadzono szereg zmian, m.in. organizacyjnych, które miały na celu rozwój przedsiębiorstwa  w zakresie sprzedaży produktów oraz opracowania nowej strategii dla firmy, opierającej się w głównej mierze na dywersyfikacji produkowanego asortymentu. Wśród produktów oferowanych przez firmę WITPOL Sp. z o. o. znajdują się: pieczywo trwałe, tzw. maca, granola bez cukru, wafle ryżowe ekspandowane (naturalne oraz z różnymi dodatkami wzbogacającymi wartość odżywczą), wafle smakowe (m.in. z dodatkiem miąższu dyni, imbiru, cynamonu), kanapki z wafli ekspandowanych z czekoladą, pieczywo ekspandowane wieloskładnikowe, pieczywo chrupkie wypiekane, chipsy ekspandowane, snacki zbożowo – ziemniaczane. Wyżej wymienione wyroby są dostępne w formie krążków, kwadratów, a także trójkątów. Dzięki unikatowym kształtom zwiększa się atrakcyjność tego typu produktów. Ponadto w jednym z zakładów produkcyjnych w Skwierzynie produkowane są pasztety warzywne, mięsne, hummusy, konserwy mięsne, rybne, a także mięsiwa oraz smalec.

Siedziba firmy mieści się w Radomiu przy ul. Chorzowskiej 3A. Ponadto firma posiada dwa zakłady produkcyjne w województwie lubuskim, jeden w Gorzowie Wielkopolskim, drugi w Skwierzynie.

Nasze certyfikaty

Certyfikat IFS_2016_PL_WITPOL_Radom_kolor

Certyfikat IFS_2016_EN_WITPOL_Radom_kolor

Certyfikat IFS_2016_DE_WITPOL_Radom_kolor

 

Certyfikat BIO_2016

certyfikat-bio_2016

CERTYFIKAT IFS WITPOL Gorzow Wlkp

CERTYFIKAT BRC WITPOL Gorzow Wlkp

Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera